Veel gestelde vragen

Wil je, je machtiging stopzetten? Wat vinden wij dat jammer om te horen, dankzij jouw steun hebben we kunnen investeren in onderzoeken naar de ziekte van Pompe. Bedankt voor de steun, je hebt een verschil gemaakt. Opzeggen kan door een mail te sturen naar: info@stichtingziektevanpompe.nl

Je kunt de hoogte van de automatische machtiging verhogen of verlagen door een mail te sturen naar info@stichtingziektevanpompe.nl

Om je persoonlijke gegevens te wijzigen, kun je een mail sturen naar: info@stichtingziektevanpompe.nl

Ja, Stichting Ziekte van Pompe is door de belastingdienst aangewezen als ANBI (algemeen nut beogende instelling).

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Giften aan deze instellingen zijn fiscaal aftrekbaar, onder bepaalde voorwaarden. De belastingdienst bepaalt welke goede doelen ANBI-status krijgen. Hiervoor beoordelen ze goede doelen op fiscale criteria. Deze criteria gaan lang niet zo ver als de kwaliteitscriteria van de Erkenning waar het CBF naar kijkt. Een ANBI en een Erkend Goed Doel zijn dus twee heel verschillende dingen. Het ene zegt iets over fiscale aftrekbaarheid, het andere over betrouwbaarheid.

Stichting Ziekte van Pompe is zowel in het bezit van de ANBI status als het CBF keurmerk.

Ja dat is mogelijk. Je kunt als bedrijf zelfs belastingvrij schenken aan Stichting Ziekte van Pompe. We hebben een ANBI (algemeen nut beogende instelling) status. Voor meer informatie over belastingvrij schenken kun je terecht op de website van de belastingdienst.

Lees meer >>

De donaties worden gebruikt voor de financiering van diverse onderzoeken naar de ziekte van Pompe. Welke onderzoeken er op dit moment gefinancierd worden, kan je lezen bij ‘onderzoek & ontwikkeling’. 

Lees meer >>

Je kunt ons volgen op Facebook & Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Facebook >>

Instagram >>

Meld je gratis aan voor de digitale nieuwsbrief. Inschrijven voor de nieuwsbrief doe je onderaan onze website.

Deze wordt afgeschreven op de datum van aanmelding. En daarna telkens een maand later.